Semesterstängt 2024 15 juli - 4 augusti (v29-32) Ha en skön sommar! Kontakta oss

Serviceminded sedan 1936

Proton Engineering levererar högkvalitativa rördetaljer till automotive och verkstadsindustrin – med regelbundna beställningar från flera världsledande fordonstillverkare. Det är något vi är stolta över. Men ännu mer stolta är vi över våra medarbetare och deras tekniska kompetens, som tillsammans levererar komplexa helhetslösningar till våra kunder inom rörbockning, ändformning och svetsning. Med en hög servicenivå och ett dedikerat engagemang är vårt mål att våra kunder ska känna trygghet när de väljer oss som leverantör. Vi vet vad vi gör och anpassar våra lösningar på bästa sätt utifrån kundens behov och önskemål.

Men så har det inte alltid varit. Vår historia sträcker sig tillbaka till 1936, då grundaren Anders Krahner startade verksamheten i Jönköping. Då var det ett annat fokus än att leverera grymma produkter till bil- och verkstadsindustrin. Resan började faktiskt med att vi sålde Borsalino-hattar, men det tog en relativt snabb vändning på 50-talet då vi istället riktade vårt fokus mot tillverkning av stålrörsmöbler.

Vi hjälper dig att gå från idé till verklighet

Siffran som förändrade allt

Hattar och möbler i all ära, men när vi fick en avgörande order från Volvo som ville ha stolar till sina personbilar förändrades allt. Nu gjorde vi plötsligt en storslagen entré i bilindustrin och vägen framåt kändes tydligare än någonsin. Vårt leverantörsnummer hos Volvo indikerar på att vi fick förtroende i ett tidigt skede och siffran 18 har blivit ett nummer vi bär med oss i vardagen. Dels som vårt aktiva leverantörsnummer än idag, men främst som en påminnelse till oss själva att vi gör ett bra jobb och att vi verkligen värdesätter långsiktiga relationer.

Allt eftersom åren gick började vi anpassa vår verksamhet efter förändringarna inom fordonsindustrin. Nu var det läge att addera kompetens i bolaget och vi blev snabbt väldigt framgångsrika inom tillverkning av komplexa rör- och plåtkonstruktioner, en konst som vi har förvaltat väl under resans gång och som gjort oss till dem vi är idag – en ledande och pålitlig leverantör till automotive och verkstadsindustrin.

  • Proton Engineering
  • Proton Engineering
  • Proton Engineering

Visionen som blev verklighet

Proton Engineering hann genomgå flera omstruktureringar innan år 1990 då Leif Malveholm tog över som ägare. I samband med det lades grunden till hela Proton Group och vi blev del av en framstående koncern fylld med spännande bolag ochmänniskor med höga ambitioner. Nu blev vår väg framåt tydligare än någonsin och formulerades kort därefter i en vision som vi jobbar efter än idag, att vi ska erbjuda kompletta lösningar med rör och plåt till fordons- och verkstadsindustrins världsledande tillverkare, med hög teknisk kompetens och fokus på långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Idag kan vi med gott samvete säga att vi verkligen är experter inom vårt område. Med vår bas i småländska Skillingaryd och en egen fabrik i Klaipeda, Litauen, erbjuder vi en hög servicegrad, ett skarpt kundfokus och utmärkt precision i vårt arbete. Tillsammans med våra kunder tar vi fram de bästa lösningarna som uppfyller deras krav – med effektiva och genomtänkta idéer som går från skiss till verklighet, utan att tumma på vare sig kvalitet eller säkerhet.

Vår Kvalitets- och miljöpolicy

På Proton Engineering arbetar vi aktivt med kvalitets- och miljöfrågor för att främja kontinuerlig förbättring mot våra affärsmål. Tillsammans med våra medarbetare, kunder och leverantörer strävar vi efter att vara ett medvetet företag som ständigt förbättrar vår miljöprestanda och förebygger föroreningar – med målet att driva en miljömässigt hållbar verksamhet.

Proton Group har ett gemensamt hållbarhetsarbete som tillämpas i alla bolag, där vi har höga krav både på oss själva och från våra kunder. För att möta dessa krav och ta vårt ansvar för en bättre framtid har vi bland annat ett högt fokus på att minska kassationer. Vi använder även grön el, energieffektiviserar vår belysning och tillämpar ventilationsåtervinning.

Miljöpolicy

Här kan du ladda ner vår miljöpolicy

Ladda ner vår Miljöpolicy

Kvalitetspolicy

Här kan du ladda ner vår kvalitetspolicy

Ladda ner vår Kvalitetspolicy

Proton Group

Läs mer om hur Proton Group arbetar med hållbarhet

Proton Groups hållbarhetsarbete

Enjoy succeeding together.®

A part of Proton Group

Proton is a Swedish, family-owned industrial group in growth. We invest long-term in people, companies and industries with the potential to develop. The journey towards the goal, the challenges we face along the way and the pride in the work we do together are our common driving force.